Dag 103 – Goahteluoppal til Kautokeino

24. mars

Luftlinje til Nordkapp: 286 km

Selv med et telt som var satt opp på vaklende snø, og som vi var usikker på om ville tåle så mye som et vindkast da vi satt det opp i går kveld, hadde vi begge sovet fantastisk godt i natt. I dag var det meldt 5-6 plussgrader i Kautokeino i 14 tiden, så for å slippe unna den verste klabbingen under skiene valgte vi å begynne tidlig. Vi våknet klokken 0400, og var ute av teltet og på vei til Kautokeino i skuterspor klokken 0620. Vi satt av gårde i et høyt tempo, da vi begge var svært lystne på en hviledag, samt å kunne få sove inne etter flere netter i telt. 

Selv om solen ikke dukket opp før vi nærmet oss Kautokeino, så var det fryktelig varmt med stadig stigende temperatur utover dagen. Heldigvis var terrenget for det mest flatt viddelandskap.

De første kilometerne ble tatt unna på gamle og utydelige skuterspor, noe som førte til litt stopp og leting til tider, men jo nærmere vi kom Kautokeino, jo bedre og nyere ble sporene. Etter ca 2 timer ble det så varmt at jakkene måtte kastes, og det gikk ikke lenge etter før lue og hansker gikk samme vei. Selv om det var varmt og svetten rant valgte vi å holde et høyt tempo. Da det var ca 5-6 kilometer igjen til Kautokeino kom det vi hadde fryktet… klabbene. Det ble så gale at vi valgte å gå på blanke ski de siste kilometerne, noe som gikk helt utmerket da vi kunne følge elven helt ned til Kautokeino. Da vi kom frem til Kautokeino kom det raskt fra Trygve, som jeg knapt hadde snakket sammen med ila de ca 35 kilometerne i dag, «burger på Essoen eller?» Svaret var enkelt, og 5 minutter etterpå satt vi der med hver vår store burger, noe som var en fantastisk forandring fra de siste dagers frysetørket mat. 

Det var på sin plass med en 300 grams Esso burger med pommes frites når vi endelig kom frem til Kautokeino.

Etter burgeren gikk vi strake veien opp til Thon Hotell Kautokeino hvor vi fikk sjekket inn, dusjet og tatt oss en god powernap. Etter hvilen tok vi turen til hotellbaren hvor Geir satt ventende på oss. Vi ble sittende i baren å diskutere erfaringer fra turen så langt resten av kvelden. I hotellbaren fikk vi servert pizza og øl helt til klokken 22, noe vi utnyttet til det maksimale da smittevernsreglene forhindrer alkoholservering de neste ukene.

Nå ser vi frem til litt avslapping på hotellet, før det om kort tid er siste etappen til Nordkapp.

Én tanke om “Dag 103 – Goahteluoppal til Kautokeino

  1. Dere imponerer med stå-på-vilje og mot👍👍Målet er snart i siktet!! God tur videre!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *