Dag 76 – Tvungen hviledag på Umbukta Fjellstue

25. februar

Luftlinje til Nordkapp: 718 km 

Da vi var på beina etter en natt i stabburet på Umbukta Fjellstue, skjønte vi hvor heldige vi hadde vært med å komme frem hit dagen før. Det var et skikkelig vestlandsvær med striregn og vind, og det føltes helt magisk å være inne i en tørr og varm hytte. Etter en lang og god frokost med ski-VM på TV, fikk vi lov å låne en bil som kunne ta oss inn til Mo i Rana. Nye ski måtte jeg ha, og ideelt nye sko også. De 4 dager gamle skoene jeg fikk i Hattfjelldal, har hatt en vond kant rundt ankelen som har gitt en vanvittig trykksmertene i et senefeste. Det var så ille mot slutten av gårsdagens etappe at det kun var gamasjene som holdt skoen fast i foten, da jeg ikke klarte å snurpe de igjen med skolissene.

Det lille stabburet, er overraskende stort innvendig.

Etter en halvtimes kjøretur til Mo, var vi først en tur innom bakeriet hvor mine to søstre; Åshild og Ingrid, hadde ringt inn en overraskelse til oss. Så her kunne vi hente både, baguetter, boller og kake, noe som ble fortært på få sekunder i bilen. Videre gikk ferden vår til Sport 1, hvor vi fikk en utmerket service med nye ski som de tok inn som reklamasjon, pluss nye skisko, og litt diverse annet utstyr vi trengte.

Det var gøy å kjøre bil igjen, og spesielt grunnet masse deilig bakevarer som ventet på oss.

Vi hadde også strippet pulken og sekkene våre maksimalt for utstyr, som vi fikk puttet i en eske og sendt hjemover. Med mildværet som er meldt en uke frem i tid, er vi forberedt på et grusomt føre, og da gjelder det å kvitte seg med alle gram vi kan. 

Vi fikk også handlet masse annen god mat i Mo, blant annet lasagne som vi laget til kvelds med en god salat og rømme som tilbehør. Før vi tok kvelden, fikk vi pakket mye utstyr og ladet alt av batterier, og igjen var det bare å tape opp beina og satse på at de nye skoene skal være behagelige.

Det var lasagne som fristet oss mest til kveldsmat.
Det var en lettelse å få på plass nye ski såpass kjapt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *