Dag 65 – Sandvika til Kvelia

14. februar 

Vi våknet i en varm og litt klam hytte ca klokken 0800, fikk oss litt kaffe og slappet av. Planen i dag var å ta en rolig dag, spise frokost på LiVerten, og gå de ca 10 kilometerne til Kvelia. LiVerten åpnet klokken 10, så vi hadde en rolig og avslappende morgen. Ca klokken 10 var vi ute av hytten og på vei til frokost, her fikk jeg smørgåstårta til frokost, og Trygve 2 skoleboller og 2 vafler og kaffe. 

Enkel og god frokost på LiVerten.

Dagens etappe gikk først opp ca 300 høydemeter før det slakte ut og vi skulle ned igjen de ca 300 høydemeterne. Været begynte overskyet, men ble klarere og klarere, og vi fikk til slutt blå himmel og sol før det skyet over igjen. 

Det ble etter hvert flott utsikt utover Laksjøen i Sandvika.

Vel fremme i Kvelia rigget vi oss til i hytten vi fikk låne gratis som følge av at vi gikk Norge på langs. Matbutikken like ved var søndagsstengt, men han som eide hytten, drev også butikken, og åpnet den for oss. Han spanderte først både kaffe og kake i «kafeen» til butikken, før vi fikk hver våre ull skosåler som han hadde laget selv. Han fortalte at alle NPLere fikk gratis overnatting og skosåler her, og dette var en tradisjon han hadde hatt i mange år. Han fortalte også om skuespillet i Kvelia som hadde dratt ca 7000 tilreisende i 2019, til bygden med ca 100 nnbyggere. Det er imponerende at et så lite sted kan klare å arrangere et så stort arrangement, og ha flere ansatte i 100% stilling. Etterpå fikk vi handlet inn litt tilbehør til kvelden før vi trakk oss tilbake til hytten og slappet av videre. Til middag ble det hjemmetørket hjortegryte og TV serien «den tynne blå linjen».

Vel fremme i Kvelia ved dagens overnattingsplass.
Man trenger ikke større plass enn som så..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *