Dag 51 – Røros til Hodølsvollen

31. januar

Jeg våknet klokken 0900 i en behagelig hotellseng, fikk meg en dusj før heisen ned til hotellfrokosten ventet. Nede i restauranten satt Trygve allerede ferdig spist. I dag var avreisedag for den flotte gjengen som hadde kommet for å møtte oss på Røros. Vi fikk spist en siste frokost sammen før det var opp på hotellrommene for å pakke. Vår plan i dag var å ta det veldig med ro, si farvel til våre venner, og rusle ca 6 kilometer ut av Røros til en hytte vi hadde fått leie.

Et siste farvel til Røros for denne gang.

Etter en tårevåt farvel gikk turen inn på Kiwi for å handle proviant for resten av dagen og de neste dagene. Etter handleturen gikk veien opp hovedgaten hvor vi ble stoppet etter ca 20 meter av et hyggelig par som kunne fortelle at datteren deres også holt på å gå Norge på langs, og de skulle være i Røros om ca 1,5 uke. Turen gikk gjennom sentrum og opp i langrennsløypene over Røros, hvor enda flere stoppet oss for en hyggelig prat. Etter ca 4 kilometer ble vi stoppet av en myndig mann, som kunne fortelle at vi var kommet til bommen på Røros. Her måtte vi spise sjokolade og rosiner, for ellers ble det bot. Mannen dro opp en stor eske med sjokolade og vi forsynte oss grovt før vi fikk lov å gå videre. 

Vi måtte passere en bemannet bomstasjon på dagens etappe.

Et par kilometer til så kunne vi skimte hytten langs langrennsløypene og svingte av, her møtte vi utleier, som viste seg å være Guide på Røros i tillegg til mye annet. Han ga oss gode tips til hvor vi burde gå de neste dagene og kunne fortelle om mye samer i området, så han hadde stor tro på at vi skulle få scooterspor å gå i. Resten av kvelden gikk med til matlaging, avslapping og til å se Handmaids tail på Trygve sin iPad.

En mild og fin dag her vi forsvinner oppover skiløypene ovenfor Røros.
Her ankom vi det koselige hyttetunet på Hodølsvollen.

Én tanke om “Dag 51 – Røros til Hodølsvollen

  1. Takk for besøket på Trøa, ikke Hodølsvollen:-) Det er nabosetra.
    Dere har jo et fantastisk vær, bedre med 20 minus enn 10 minus med vind! Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *