Dag 50 – Hviledag i Røros

30. januar

Dagens gjøremål foruten å hvile bein, var å få planlagt turen videre med tanke på matforsyning. Depotsjefen vår Martin hadde med diverse mat og utstyr opp til Røros, slik at vi kunne plukke med det vi ønsket. Målet vårt er hele tiden å få spist mest mulig på turisthyttene så lenge de har proviantlager, og handle mat underveis på matvarebutikk. Det er bare en uke til dette tilbudet begynner å skrante på hyttene, samt at distansen mellom butikkene øker. Da gjelder det å porsjonerer ut den dyrbare tørkede maten vår til disse etappene i nord. Vi fikk også sett litt på rutevalg videre fra Røros, for vi hadde i utgangspunktet planlagt å svinge litt innom svenskene oppover. Grunnet restriksjoner i begge land, har vi nå tenkt til å holde oss på riktig side av grensen en stund til i alle fall. Vi har lagt til grunn at distansemessig er ca 1/3 av turen ferdig her i Røros. Om rundt 2 uker er vi trolig ankommet Røyrvik som er vårt neste delmål, og da er vi ferdig med omtrent halve distansen vår mot Nordkapp.

Det blir spennende å se om den nye luen til Marius holder han varm i neste kuldeperiode.

Etter vi var ferdig med logistikken, dro vi ut i gatene i Røros og fikk handlet litt diverse til ferden vår videre, før vi dro ut med resten av besøket vårt og spiste lunsj. Etter måltidet var det tilbake på hotellet for avslapping, før vi dro ut igjen på kvelden og spiste middag sammen. Det ble en meget trivelig dag i Røros denne kalde og fine hvilelørdagen.

Tusen takk til Bjørg og Håkon Espevik for en deilig hamburgerlunsj.
Hovedgaten i Solnedgang.

Én tanke om “Dag 50 – Hviledag i Røros

  1. Ååh, fremdeles litt lei meg for å gå glipp av Røros! God tur og vær forsiktige videre☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *