Dag 49 – Os til Røros

29. januar

Vi våknet i en varm hytte klokken 0700, og tok en telefon til Martin og Mariell som skulle møte oss i Røros. De var ca 2-3 mil unna og vi inviterte de derfor på frokost, før vi la oss nedpå litt til. Vi fikk vann på koking og inntatt hver vår kaffe før det banket på døren. Inn stiger vår depotsjef Martin og kjæresten til Trygve, Mariell. Etter frokosten, tilbyr Martin å kjøre pulken til Røros, men vi takker høflig nei, da vi skal bære alt utstyr hele veien, vi skal ikke bli tatt for «juks». Vi forlater den varme hytten og begynner på den ca 11 kilometer lange veien til Røros. 

Dagens etappe startet langs hovedveien for å gjøre prosessen unnagjort så smertefritt som mulig. Veien viser seg å være svært godt gruset, så vi velger derfor å svinge av etter noen kilometer for en litt lengre, men mindre trafikkert vei. Etter ca 3 timer er vi fremme i Røros, hvor vi skal ha noen etterlengtet hviledager. Vi var begge svært fornøyd med at vi tok unna det meste av kilometer i går, og at vi kunne ankomme Røros relativt tidlig (kl 13.00). 

Etter innsjekk på Bergstaden hotell som våre fantastiske venner i Nore Neset Mannskor har spandert på oss, var det en rask dusj og deretter strake veien til Trygstad bakeri for, bolle, kake og kaffe. Mange kalorier etterpå tok vi turen innom diverse sportsbutikker i let etter varme luer. Jeg fant meg en lue jeg var fornøyd med, mens Trygve helst ville ha en som besto av selvskutt bever, noe jeg tror han vil slite med å finne…

To hviledager på bergstaden med gode venner har vi lenge sett frem til.
Trygstad bakeriet leverte digge kalorier til oss.

Litt senere på kvelden kom også våre venner Henning og Caroline til Røros, og vi gikk ut for å spise en bedre middag på Grillhuset Røros. Når regningen skulle betales smilte den danske kelneren og sa han hadde fått en melding til Marius og Trygve som var på tur, om at svigermor til Trygve hadde spandert måltidet på oss! Tusen takk for et fantastisk måltid! Etter middagen gikk vi tilbake til hotellet for litt små preik, før vi tok kvelden.

Fantastisk måltid på Grillhuset på Røros som Marianne Boga hadde ordnet til oss.

2 tanker om “Dag 49 – Os til Røros

  1. Fint å følge med på turen,ser ut som dere koser dere. Litt vanskelig å finne bloggen!
    God tur videre.

  2. Det er så kjekt å lese ;referatene; deres underveis på turen! Fortsatt god tur videre. Vi heier på dere, Jan Ove hilser 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *