Dag 48 – Tynset til Os

28. januar

Vi forlot Tynset ca kl 09, og hadde herfra 52 kilometer til Røros hvor vi har planlagt noen hviledager. Vi håpet derfor å ta unna så mye distanse som mulig i dag, slik at etappen i morgen til “hviledagens bygd” ble kortest mulig. 

Vi hadde høyt tempo i retning Tolga langs en sidevei opp langs Glomma, og tok kun pauser til å farge snøen enkelte plasser. Etter rundt fire timer og 21 kilometer, var det en velfortjent timespause på kafeen i Tolga. Her fikk vi luftet litt sure føtter (NB ikke smågodt), svette klær og varmet oss. Vi ble også enig om å gå de neste 20 kilometerne, slik at vi kom frem til Os (Østerdalen) i kveld. På kafeen var det egentlig kun en koronabasert kaffe og kakemeny, men vi fikk tryglet til oss hver vår store porsjon med egg, bacon og poteter. Med ostekake og kaffe til dessert ble det en perfekt oppladning til dagsturen videre.

Selv om det kan være nokså kjedelig å gå lang veien, kan det allikevel være vakre omgivelser.

Da vi var på skiene igjen, var det fra Tolga en litt mer trafikkert vei ca 9 kilometer før vi igjen kunne følge en sidevei. Etter en halvtimes tid langs den trafikkerte veien, begynte føret å bli fryktelig dårlig, og jeg vil helst ikke snu pulken for å se på slitasjen. Straffen vår for dårlig rutevalg foruten slitasjen, var at friksjonen på det glisne underlaget fikk pulken til å føles dobbelt så tung. Det var en drøm å komme inn på sideveien, slik at engergiforbruket gikk ned og farten opp. I det mørke hadde kommet for å bli, kom vi frem til Os sentrum og vi kunne gå inn i butikken med vanvittige mengder istapper mellom nesen og haken. Her bunkret vi opp masse kalorier, før vi tok den siste lille etappen til en liten campinghytte hvor vi tok kvelden. Nå var det bare å glede seg over at vi var kun 11 kilometer unna hviledager på Røros!

Når kvelden kom var det allikevel ganske så lyst grunnet fullmåne.

Én tanke om “Dag 48 – Tynset til Os

  1. Hei Tryggve eg e mektig imponerte,no kommer kondisen fra alle seige ro turer til Rauholmane godt med.Ønsker begge god tur videre 😎

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *