Dag 39 – Gjendebu til Bessheim

19. januar

Da vi la oss i går var vi enig om å være i gang på dagens etappe klokken 0800. Trygve vekket meg 0630, vi drakk kaffe, spiste våre mer eller mindre faste 9 knekkebrød hver, og begynte å kle på oss. Jeg fikk plutselig litt dårlig tid, da toalettet var et godt stykke unna hytten og skiene måtte på for å komme seg der, men rakk det heldigvis akkurat. Vi ryddet ut av hytten og da jeg kikket på klokken, var den 0905…

Avgang fra Gjendebu litt over klokken 09.00. Nå ventet 18,5 km over Gjendeisen.

Dagens etappe var av de kjedelige, så vi koblet opp musikk/podcast for å komme oss gjennom. Etappen gikk over Gjende (vannet mellom Gjendebu og Gjendesheim), over oss ruvet Besshøe og den mer kjente Besseggen. Vi fikk ikke dessverre ikke nyte utsikten til de, da skydekket hang godt ned i dalen og det i tillegg var lett snø i luften. Det mest spennende på dagens etappe var når Trygve skrev meldinger i snøen med morsomme sitater fra turen. Et av de beste sitatene må være fra natten vi hadde i telt på Fondsbu der jeg klarte å søle vann på soveposen min (noe som fort kan bli kritisk i kulden), og ble oppriktig skuffet over meg selv, og kom med sitatet «jeg hadde ikke overlevd en dag på Nordpolen, heldig om jeg hadde klart noen minutter».

Første lyspunkt på turen over isen er å passere Memurubu, som indikerer at vi er ca halvveis.
Andre lyspunkt er å faktisk komme helt over isen til Gjendesheim.

Etter å ha kommet oss over Gjende skulle vi over på en skiløype, som skulle føre oss til Bessheim i følge Trygve. Vi fant noen scooterspor som gikk inn i skogen like bak Gjendesheim. Vi fulgte de ca 30 meter før vi innså at dette kom til å bli en utfordrende innspurt på dagens etappe. «Løypen» gikk først ned en liten bakke, før den gikk rett opp en bratt bakke. Trygve satt utfor, og kom noen meter opp i den bratte bakken før pulken dyttet han ut i løssnøen. Jeg stormet til for å hjelpe, og ender opp rett på ræv i løypen bak pulken. Vi kikker rundt oss, pihu! Ingen har sett oss! Vi kommer oss på beina igjen og fortsetter, men dette var mer eller mindre standarden for ruten videre til Bessheim, som heldigvis bare var 4 kilometer unna.

Vel fremme på Bessheim, hvor vi hadde bestilt oss en hytte møter vi bestyreren, som viser oss til hytten vår. Han tørrprater litt med oss, før vi ikke klarer å holde oss lenger. “Har du noe mat?” “Mat? Hva tenker dere på? Vi har stengt for sesongen og driver kun utleie nå”. “Vi vil ha skikkelig mat, vi tar alt” “Jeg skal se hva jeg har liggende, er det noe spesielt?” “Nei! Vi tar alt! Så lenge det ikke er hermetikk!” “Jeg skal se hva jeg har og kommer tilbake”. Vi går inn i hytten og får slengt av oss sekkene. 5 minutter senere banker det på, inn kommer han med en stor Kiwipose fylt med godsaker, som blant mye annet; chips, sjokolade, medisterkaker, poteter, rømme og øl! Fy søren for en luksus! Bessheim leverer til de grader, selv om de er stengt for sesongen. 

Chips, sjokolade, spekepølse, rømme, egg, flesk, brød og mye mer!

Vi begynte på middagen med en gang, og det smakte himmelsk! Som Trygve sa “Medisterkaker har aldri smakt så bra!” Resten av kvelden ble det avslapping på sofaen med hver sin øl og lytting på radio.

Én tanke om “Dag 39 – Gjendebu til Bessheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *