Dag 32 – Værfast på Myrland

12. januar

Da vekkerklokken plaget oss rundt 06.30, var det bare å finne frem et oppdatert værvarsel. Dessverre var det mye det samme som var meldt kvelden før, og vi ble enige om at å få vindkast på 26 sekundmeter i motvind bare var idiotisk. Noe annet som var idiotisk var å måtte ta en værfast dag når vi var uthvilte. Eller helt uthvilt var i hvert fall ikke jeg. Jeg måtte kjefte på Marius som hadde holdt meg våken med sagbruket sitt hele natten. Pussig nok kunne han si det samme, noe som virker helt fjernt.

Da vi egentlig har behov for å spare på brenselet vårt, ble vi enige om å se om det var en overnattingsmulighet i nærheten. Vi ringte to telefonnummer på noen tilbydere funnet på internett, men ingen svar. Så vi sendte de for ordens skyld en sms også, og ingen svar.

Leirplassen var flat og fin, og lå i le for vinden inni bjørkeskog. Vi brukte allikevel alle ski og staver til å bardunere teltet i tilfelle det skulle bli voldsomt med vind.

Noen timer senere la vi en plan for resten av dagen og morgendagen, og vi ble enige om å bare få tatt unna så mye som mulig av snøsmeltingn før vi krøp ned i soveposen for resten av denne dagen. I det samme øyeblikk som snøsmeltingen var ferdig og soveposen er inntatt, ringer en av tilbyderne på overnatting i Myrland. Vi ble enige om å slå til på hytten, og tømte ut den nysmelta snøen fra termosene!

Ikke lenge etter at Marius sin hjemmelagde Pasta bolognese var inntatt, ringte telefonen…

Vi pakket leiren kjapt og satt igjen pulken hvor vi hadde overnattet, da vi nå skulle litt ned igjen fra fjellet. Så i morgen tidlig har vi en liten time tilbake til pulken, og derfra er det ca 19 kilometer inn til Iungsdalshytta som er morgendagens mål. Resten av kvelden etter 1 måned på tur, brukte vi på spise oss fete, lufte soveposen og tørke litt klær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *