Dag 33 – Myrland til Iungsdalshytta

13. januar

Vi våknet opp i en varm hytte klokken 0530, fikk unnagjort morgenrutinene, vasket ut av hytten og skiene var på beina kl 0715. Vi måtte gå ca 3 kilometer fra hytten til hvor vi hadde lagt igjen pulken og hadde hatt leiren dagen før. Klokken 08.00 var vi ved pulken og fikk pakket om og satt i gang videre. Vi var då heldig å kunne følge en preparert løype som var noen dager gammel, men som hadde blitt herjet litt med i vinden. Løypen var til tider helt blåst bort, noe som førte til mye tråkking frem og tilbake. Hadde trackerne målt med litt tettere intervaller, kunne det nok sett ut som om begge flaskene med akevitt fra Kjell Størksen hadde blitt drukket før avreise. Etter ca 6 kilometer var det slutt på preparerte løyper, men heldigvis var det noen snøscooter spor vi kunne følge som var harde, sånn at vi slapp å gå i løssnøen. Etter noen kilometer til kom vi til demningen ved Stolsvatnet, her kjente vi vinden godt, og den var kald. I dag var det bare i følge yr 8 sekundmeter vind, vi var begge glad vi ikke var her i går med vind på 20-26 sekundmeter. Vinden gjorde dette til en kald opplevelse, så å ta pause var lite fristende.

Her er den kalde vinden godt i gang like før demningen ved Stolsvatnet.

Solen valgte å tittet frem og vi hadde blå himmel store deler av dagen, men vinden var brutal. Vi durte på videre til vi var ca 6 kilometer fra dagens mål, da tok vi av oss sekkene og en 5 minutters pause i en hyttevegg i le fra vinden. De siste ca 6 kilometerne på vei mot hytten gikk vi over isen, Trygve gikk først med isstaven. 

Solen dukket opp i grevens tid, men det var litt sur motvind
Vakkert landskap på stien inn til Iunu

Vi var fremme på hytten klokken 15 ca en time før planlagt. Her fikk vi fyrt opp i peisen og varmet opp hver sin boks med bacalao. På hytten var det ingen kortstokk eller radiodekning, så kvelden ble brukt til å høre på podcast og på powernaps. 

Siste etappen over isen på Iungsdalsvatnet
Iungsdalshytta i all sin prakt. Den selvbetjente delen er akkurat i syne til venstre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *