Dag 25 – Rauhelleren til Heinseter

5. januar

Etter nok en tung etappe i går var vi enig om ta en rolig etappe i dag. Vi våknet klokken 7, ble sittende å høre på radio og varme opp vann på peisen, ettersom komfyren ikke virket. Det tok veldig mye lengre tid å få varmet opp kaffevann og vann til termosene. Jeg tror nok til og med Trygve kjente gårsdagens etappe på kroppen, og vi var ikke i gang før ca 11.20. Det var ikke verdens undergang vi skulle bare ca 13 kilometer til Heinseter. Da vi kom ut strålte solen mot oss, men kaldt, 14 minus i følge termometeret på hytten og vindstille. Vi satt i gang på dagens etappe, og den begynte som gårsdagens i flatt terreng men noe kupert med slake opp og nedoverbakker. Med andre ord liten fare for snøskred, selv om vi begge går med snøskredsøker uansett terreng. 

Rauhelleren på morgenkvisten
Det var strålende sol i det vi forlot Rauhelleren midt på dagen!

Etter vi hadde gått ca 7 kilometer ble vi enig om å ta en liten pause og hive på oss dunjakkene, og de kom igjen virkelig til sin verdi for selv om solen sto på var det bitende kaldt og en kald vind. Det var lite fristende å avslutte pausen for å begynne påan igjen, men vi hadde sett noe som lignet på skispor. Da vi kom frem viste det seg at det var snøscooterspor, de førte i riktig retning så vi fulgte disse et godt stykke før vi måtte tilbake til å lage våre egne.

Det er skikkelige broer som går over de største elevene
På vei opp fra et voldsomt kuldehøl. Det er stor forskjell i temperatur bare på noen hundre meter.

Vi var fremme ved Heinseter i det det begynte å mørkne. Vi hadde fått informasjon på forhånd om at her var det ingen åpen DNT hytte og at vi måtte opp med teltet. Vi sjekket for å være sikker og vår informasjon viste seg å stemme, i natt ble det telt. Teltet var raskt oppe og vi kom oss raskt inn, og fikk fyrt opp primusen og temperaturen til en «lunk» i teltet. Vi fikk varmet opp vann til hver sin realturmat og primusen ble byttet ut med sovepose og radio.

Det ble virkelig flott lys på slutten av dagen.
Med primus i teltet blir det levelig temperatur selv med en syltynn teltduk mellom oss og kuldegradene.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *