Dag 24 – Sandhaug til Rauhelleren

4. januar

Det var rett og slett digg å våkne på en relativt varm hytte denne morgenen. Natten og morgenen hadde vært minst like kald som kvelden før, og det var vel trolig nærmere 20 kalde. Dagens mål er DNT hytten Rauhelleren, som ligger på vår vei mot Ustaoset/Geilo. I følge kartet, skal det være nokså flatt terreng fra start til slutt. 

Pulk og sekker ble klare til avmarsj litt over klokken 09, og det var en real frostrøyk fra gapet. I dag bestemte jeg meg for å ty til stilongs for første gang på turen til nå, eventuelt “ull, lang, under” som millitæret hevder det heter. Dette bestemte jeg meg for etter å ha frøset gjennom hele dagen før. Faktisk kjentes ikke temperaturen like kald ut i dag, men med den nordlige brisen på 7-8 sekundmeter rett inn i barten, føltes forholdene allikevel enda mer drepende. Dagens vær startet nokså overskyet, men vi så det var håp for at solen skulle klare å ta seg gjennom.

Her forlater vi Sandhaug som kan sees i bakgrunnen.

Til denne turen har jeg investert i en svært tykk dunjakke, som er beregnet for høyder over 6000 meter. Den trakk jeg også for første gang frem i dag, og det gjorde pausene om til en behagelig seanse. I hvert fall helt til den måtte av igjen, og ble innhentet av den sure svie. Da var det bare å få på seg sekkene igjen og gi gass for å få varmen tilbake. Det var litt krevende å navigere denne dagen grunnet få holdepunkter i terrenget, så vi gikk nok ikke på strak linje mot endestoppet vårt!

Stort sett flatt og fint, men iskaldt!

Noen timer etter start, får vi endelig litt solskinn, og temperaturen føles en grad og to varmere. Vi nærmet oss nå også Langesjøen, som vi har sett oss ut til å ta oss den siste milen inn mot hytten. Etter noen kilometer på isen oppdager vi noen felt som er litt mørkere, og som magefølelsen sa, var det litt overvann og slafs. For sikkerhets skyld, tok vi gode sløyfer utenom, og vi bestemmer oss til slutt for å ikke ta noen sjanser og gå langs land. Litt lengre tid går det, men vi slipper et potensielt isbad.

Herlig når solen endelig skinte gjennom.
På vei over Langesjøen

Ca kl 16 tar vi en diskusjon på om vi skal slå opp telt ved vannet, eller om vi skal ta de to siste timene og slitet inn til Rauhelleren for å få tilgang til en vedovn og seng. Valget havner på slit og hytte, og vi durte på videre. Med litt frost i kroppen da vi ankom hytten, passet det bra å dra frem termos fra pulken og nyte en kopp varmt vann foran vedovnen så snart den var fyrt opp. Nå ser vi frem til en litt roligere dag i morgen, hvor vi skal bevege oss rundt 13 km nordover til Heinseter, og her blir det nok en natt i telt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *