Dag 22 – Hellevassbu til Litlos

2. januar

Etter at vekkerklokken vekket meg kl 07.00, var det neste som møtte meg et par crocs som hadde frøset fast i gulvet. Med andre ord ikke spesielt fristende å stå opp med latterlig mange minusgrader på soverommet. Heldigvis var det en lunk inne på kjøkkenet fra dagen før, da denne hytten faktisk har egen vedovn på kjøkkenet. Jeg var egentlig ganske imponert over oss fra i går at vi orket å ta hele etappen frem til Hellevassbu, med tanke på at siste milen var bekmørk, og vi var utslitt av vår nye venn Fjellpulken. Vi hadde allikevel blitt enig om å komme oss tidlig avgårde for å nå Litlos relativt tidlig, og at vi ikke kom enda mer på etterskudd.

Den varme DNT hytten “Hellevassbu” ble forlatt med tungt hjerte

Ca 09.30 var vi pakket og ryddet ut av hytten, og vi hadde en ny taktikk for å mestre pulken. Løsningen ble at jeg tok en god del vekt ut av pulken, og opp i sekken. Da fikk Marius være pulkdrager med en litt mer overkommelig vekt, trolig rundt 60 kg nå. I starten ble det til at jeg hadde høyt tempo opp bakken, satt fra meg sekken, og gikk litt ned igjen i bakken og hjalp til med pulken. Utover dagen virket det som at Marius fikk temmet pulken mer og mer, og det ble stadig mindre behov for hjelp. Jeg vurdere nå faktisk å starte et lite foretak når turen er over, der det istedenfor hundekjøring blir Mariuskjøring, så bra er det blitt!

Pulkmester Marius som kjører ustoppelig på!

Mens dagen i går var smertelig kald der snørr og utånding frøs til is i barten, var det en mye mer behagelig temperatur i dag. Faktisk totalt sett en veldig fin dag, med unntak av litt overskyet og flatt lys noen timer midt på dagen. I dag viste den første hare seg også, og en flokk med ca 20 fjellryper lettet for oss mot slutten av dagen.

Alt var hvitt og flatt i terrenget og vi hadde dårlig sikt noen timer

De siste 5 km over Kvennsjøen og Litlosvannet var seige, og trakk de siste kilojoulene ut av skrotten vår. Da var det fantastisk å komme frem til hytten ved Litlos ca 7,5 timer etter at vi startet fra Hellevassbu. Nå var det bare å utføre de vanlige rutinene; fyre i peisen, smelte snø, skifte klær og lage mat. Kveldens høydepunkt var å finne frem DAB radioen vi har slitt med oss fra Haukeliseter, og slappe av på sofaen med musikk og nyheter på ørene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *