Dag 13 – Kringlevatn til Storsteinen

24. desember!

Jeg ble vekket 05:32 av Trygve som var godt i gang med pakking av utstyr for dagens etappe. Ute var det iskaldt (ca -10 grader) og stjerneklart. Vi satte i gang på dagens etappe ca klokken 8. det var enda mørkt, så vi måtte bruke hodelykt den første ca 1,5 timen. Som alle andre etapper her i Ryfylke gikk det først opp, så ned, så opp, så ned igjen. Terrenget tærer fort på kreftene og det er vanskelig å finne seg et mål å fokusere på å gå til, da terrenget er så kupert. Likevel fant vi mange lyspunkter på dagens etappe, himmelen var helt klar og blå uten en sky, sol og vindstille. Været i dag var virkelig en julaften verdig, det var vanskelig å ikke stoppe hver 5 meter for å ta bilde. Det var også et spektakulært syn å se størrelsen på demningen på Blåsjø, og ikke minst blåfargen på vannet.

Soloppgangen i fjellet
Dette fantastiske været på julaften var høyst fortjent!
Blåsjø i bakgrunnen

Dagens etappe skulle egentlig gått til Hovatn, men da jeg har fått litt problemer med ene kneet mitt besluttet vi å heller svinge innom Storesteinen DNT hytte å feire jul der. 

Siste etappen inn mot Storsteinen var bratt og kronglete, og vi brukte 2 timer på 3 km

Her fikk vi fyrt opp og varmet opp hytten godt, gjort unna julevasken og satt pinnekjøttet på kok. Da Trygve skulle til å koke poteter og  kållerabistappe luktet de begge rart, så vi fant ut at det tryggeste var å la det ligge. På proviantlageret på hytten fant vi fløtegratinerte poteter, så det blir årets julemiddag. Sant skal sies, da vi var innom Kvåstunet tidligere på reisen vår fikk vi nettopp dette servert, så da vi er på Sørlandet er dette nok en sørlandsgreie. Resten av kvelden gikk med til å høre på julesanger, spise og å spille kort. 

Her skåles det med henholdsvis friskt fjellvann og solbærtoddy til pinnekjøttet

Etter å ha fortært pinnekjøtt og fløtegratinerte poteter kan vi melde om at det ikke blir noe fast tradisjon videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *