Dag 14 – Storsteinen til Hovatn

25. desember

Etter gårsdagens pinnekjøttmiddag, sov vi begge som to steiner. Siden Stavanger turistforening er såpass oppegående at de har kokekaffe i proviantlageret, ble det en god start på dagen. Vi fikk også en liten avveksling fra havregrøt til frokost, som vi har hatt de siste 7 dagene, og nå var det knekkebrød med leverpostei og makrell i tomat som gjorde frokosten om til en kulinarisk opplevelse. 

Natten hadde vært rundt 15 minus, og været var skyfritt og delvis månelyst som skinte opp det snødekte landskapet ved morgenkvisten. Ikke bare ble julaften en helt fantastisk dag med nydelig vær, men også 1. juledag lå an til å bli helt ekstraordinær. Ved avmarsj merket vi definitivt at kuldegradene var tilstede, da de nærmest limte igjen neseskaftet når vi pustet. Men det var ingenting å klage over, og så snart vi kom litt opp i høyden da vi gikk soloppgangen litt i møte, kunne varmen helt klart kjennes. 

Utsikt ned til Marius som driver med skiklatring

Etter rundt 2 timer på ski, var vi ved den meget imponerende demningen ved Blåsjø, hvor vi tok en kald pust i bakken. Vi skjønner at det ikke er helt uten grunn den kalles for Blåsjø!

Blåsjø og dens vanvittige demning
Vi tok oss kjapt over demningen

Vi gikk videre over hele demningen, og kom etterhvert inn på turiststien igjen. Nå var det enkelte plasser, og spesielt i skyggen, som var alvorlig kjølige. Det var første gang på turen jeg kjente at behovet for stillongs egentlig var der, selv om jeg ikke tok den på. Det hele løste vi med å piske opp tempoet for å holde varmen, men jeg så meg helt nødt til å finne frem innerdelen til vindvottene mine.

Dagen var skikkelig fin, her vi går i høyden over Blåsjø

Vi ser mye trakk og spor etter villreinen i området, men vi har enda tillgode å få øye på noen i levende live. 

Her på Solhaugen har villreinen hygget seg på julebordet sitt med reinlav til hovedrett

Da vi ankom hytten ved Hovatn var det ikke verre enn 5 minusgrader innendørs. Vi fyrte vedovnen som den trolig aldri hadde blitt fyrt i før, og jublet da hyttetermometeret fikk riktig fortegn på gradestokken.

Inne på proviantlageret fant vi litt diverse mat som andre turgåere/jegere hadde lagt igjen til oss. I følge besøksloggen var dette for 2 1/2 måned siden, men det satt ingen gledesdemper for vår del, som forsynte oss med poteter, smør og soppsaus. To kulinariske opplevelser på en dag! Også hermetisk fruktcocktail til dessert er en høydare i høyden. Ikke overraskende ble dagen avsluttet med kortspillet “idioten”.

Idioten denne kvelden sitter til høyre…

6 tanker om “Dag 14 – Storsteinen til Hovatn

 1. Mye lesestoff for oss i dag, det ble høytlesing i hytteveggen.Fine bilder!! Fin tur videre!! ❤️❤️🎄🎄

 2. Hei Trygve og Marius🙂
  Kjekt å følge med dere på turen. Skal love dere at ovnen på Hovatn er blitt bålfyrt i så det holder iallfall en gang tidligere. Gikk fra Haukeliseter til Ådneram i 2001. Da var det flere minus i hytta pluss vi måtte måke gangen fri for snø før vi i det hele tatt kom inn. Da var ovnen god, og nesten rødglødende😀
  Ha riktig god tur videre på Norgeseventyret…vi ser fram til nye reisebrev fra dere

  Masse hilsen onkel Tor og Hilde på Sola

 3. Gratulerer med dagen Trygve🇳🇴, blir en stormfull dag sier værmeldingen. Vi håper dere er i ro på hytten i dag. Håper dere har noe godt å spise. Vi er såååå stolt av dere,og ha en flott dag begge to😀

 4. 🎉🎂🎂Gratulerer med dagen, Trygve🎂🎉🎉🎂Det blir vel iskake 🤣til kaffien i dag!!Ønsker deg en fin dag og God Tur videre👍👍

 5. Hei på dere tøffe gutter.😃
  Gratulerer så masse med bursdagen i dag.
  Håper det blir en unik bursdagsfeiring på deg
  Trygve.
  Mvh
  Sveinung og gjengen.
  (God tur videre begge to)

 6. 36 år- huff, hvor tiden går 🤣
  Du holder deg sprek,
  «Norge på langs» er bare en lek!
  Resten av familien følger spente med-
  Kom dere over vannet, er det nok sne??
  Vi håper dere holder dere i form,
  Til tross for kraftig nedbør og storm!
  Og når dere til Haukeli kommer
  Står mamma og pappa klar med trommer
  Og kanskje en bursdagskake med nok sukker og fett, 🍰🎂
  Du trenger jo påfyll og kan ikke spise noe mat som er lett!
  Men i dag, håper vi dere en hytte finner,
  Med et rikelig matlager verdig en vinner
  Så dere kan spise dere god og mett på annet enn stappe,
  Og samle nok krefter til neste etappe.
  God tur- vær forsiktig
  Ta gode veivalg som er riktig.
  Vi venter deg hjem i mars, eller kanskje april
  Vi er litt i tvil, men ventet med et smil!😁
  GRATULERER MED DAGEN, TRYGVE!!!
  🥳🎉🎊🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *