Dag 11 – På vei til Taumevatn

22. desember

Vi våknet ca kl 8 og Trygve kunne melde om at han hadde sovet som en stein i hele natt, jeg i motsetning hadde våknet flere ganger i løpet av natten av noen skikkelige vindkast, som hadde røsket tak i teltet. 

Vi fikk varmet opp vann til havregrøten, spist, tatt ned teltet, pakket sekkene og startet på turen videre ca kl 10. Det begynte bra, det klabbet ikke like mye som dagen før, men det var tungt å komme seg gjennom all snøen som hadde lagt seg i løpet av natten. Da vi startet på dagens etappe var været overskyet med snøbyger, men plutselig skiftet det, og vi fikk blå himmel og sol. Vi tok oss en liten pause for å spise litt sjokolade, og for å høre på rypene som flakset rundt oss. 

Det var nesten på grensen til fint vær noen minutter denne dagen

Etterhvert som vi nærmet oss Taumevatn gikk vi ned fra de fjellet, og kom ned til skog, plussgrader og klabbeføre. Skiene veide nok dobbelt som mye som vanlig, i tillegg måtte vi balansere på klabbene for å ikke tråkke over. Tempoet vårt hadde gått betraktelig ned, men det gikk i det minste fremover.  Før avreise i dag tidlig hadde begge utsatt dagens viktigste gjøremål, og nå begynte det virkelig å melde sin ankomst. På vei ned til Taumevatn ble det så gale at vi til slutt måtte kastet oss uti hver vår grøft for å få det unnagjort, vi hadde begge en plan om å holde oss til vi kom frem på hytten.

Det ble en spontanpause for begge to på vei til hytten

Da vi kom til Taumevatn hadde vi brukt en del mer tid enn vi hadde tenkt. Begge to var mer lystne på å overnatte på en 5 stjerners DNT hytte, enn et 4 stjerners telt, så vi beslutte å stoppe her for å tørke opp teltet og annet utstyr, samt få vasket oss. Vi håper på mindre klabbeføre og sikter mot Kringlevatn i morgen.

Med stor stue er det lett og praktisk å henge oppet 6-mannstelt i taket
En gang i ny og ned må beina få litt oppmerksomhet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *