15. desember
Å starte dagen med uthvilte kropper, nytraktet kaffe og oppdekket frokostbord, er ikke å forakte. Vertskapet fortsatte med sin gjestfrihet til siste slutt, og vi fikk en av gårdens mange spesialiteter som er hjemmelaget lefse med smør og egg. Det var også fantastisk å finne ut at gjennomvåte sekker og sko fra gårsdagens etappe var tørket fint opp!
Vi klarte å oppføre oss såpass greit på vårt opphold at vi fikk lov å komme på et besøk senere hvis vi var i området. Og med det, takket vi fint for oss og begynte de 23 km mot Eikerapen Gjestegård.
Vær og vind er litt bedre i dag, og ca halvveis fikk vi oss en liten lunsjpause i et busskur. Ofte er det ikke mer enn tak over hodet som skal til for å løfte stemningen noen hakk.
Så var det bare å ta beina fatt, og ta siste innspurt for dagen. Trykksmertene rundt omkring på beina er fremdeles sterkt representert, så heldigvis var mer enn halve dagsetappen i dag på grusvei.
Vel fremme på Eikerapen Gjestegård, ble vi raskt innlosjert på et meget flott rom og det blelevert topp service. Siden det er litt vanskelige tider nå i hotellbransjen, var det litt artig at kokken var kalt inn på kveldsvakt kun for å lage middag til oss to. Litt senere dukket det opp to gjester til, så da ble omsetningen, heldigvis for Gjestegården doblet. Eikerapen Gjestegård kan så langt virkelig anbefales.
Nå gleder vi oss bare til å påbegynne morgendagens etappe på rundt 32 km, som trolig er siste del av turen uten skisko.