Dag 5 – Eikerapen til Ljosland

16. desember

Dagen begynte med en god frokost med rykende ferskt brød, nystekt egg og bacon. Trygve rynket litt på nesen av baconet da han har brukt de siste 35 årene på å finslipe baconsteketeknikken sin, og dermed liker det best på sin måte. Da vi satt igang på dagens etappe virket beina overraskede kvikke og den første milen til Kyrkjebygda gikk unna på null komma niks. 

Nytraktet kaffe og wienerbrød

I Kyrkjebygda fikk vi oss en god lunch med wienerbrød til dessert. Da vi kom inn i butikken spurte vi om de hadde kaffe til oss, og damen i kassen løpte inn på pauseromet for å trakte kaffe til oss. Hvis Coop Prix Kyrkjebygda hadde hatt Tripadvisor så hadde de fått toppscorere av oss. 

Da vi viste at den første delen av turen ville innebære mye gåing langs vei, har vi kun tatt med oss minimalt utstyr. På butikken fikk vi kjøpt hver sin Norgespakke som vi skal sende hjem med utstyret vi har brukt på gå-etappen, slik at vi nå kan begynne å bruke det nye utstyret vi har fått kjøpt på StadionSport.

Slitne bein på vei til Ljosland

Etter lunch gikk veien videre opp mot Ljosland, og beina begynte igjen å skrike at de var lei av asfalt, smertene var intense og humøret var synkende. Vi stoppet for å ta oss en slurk vann og sjekke hvor langt det var igjen til Ljosland. Trygve løfter opp telefonen og smiler, før han roper Konge! 

Denne meldingen fra far til en kamerat av oss, ga oss ekstra boost i beina

Stemningen gikk til himmels, og beina var plutselig ikke så vonde lengre. Det er utrolig kjekt å få meldinger fra folk som følger med, da merker vi at vi ikke bare er to karer som går å daffer langs veikanten. Det kan også nevnes at vi ble oppringt av NRK P1 Opptur og vi har avtalt å være med på sendingen deres på lørdag klokken 0730-0745 om vi har dekning.

Vel fremme på Ljosland ventet en god varm dusj og en god middag. Resten av kvelden ble brukt til å pakke om til vinterutstyret som vi kjørte opp før vi startet på turen. I morgen skal vi endelig begynne å gå med ski på beina, dette er noe vi har gledet oss til helt siden vi begynte å gå fra Lindesnes. Det er meldt veldig mildt vær i fjellet fremover, noe som selvfølgelig vil by på utfordringer, så følg med oss videre.

Da vi nå går opp i fjellene vil det være varierende dekningsforhold, sånn at daglig oppdatering her vil være noe vanskeligere. Vi vil fortsatt skrive daglige innlegg og poste disse når vi får dekning.

5 tanker om “Dag 5 – Eikerapen til Ljosland

  1. Kveldens høydepunkt 👍👍Høytlesing av innlegg.God tur videre, send melding når dere kan!! Stor klem til begge👍👍

  2. Høytlesing i Lysefjorden og, dere er i tankene våre nesten hele tiden. Pass på hverandre og god tur videre😊😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *