Dag 3 – Moi til Tingvatn

14. desember

Vi våknet tidlig med godt pågangsmot og såre bein. Trygve gikk på butikken for å ordne frokost på butikken før avreise, men måtte snu og gå tilbake tomhendt da den ikke åpnet før klokken 9. Etter frokost tok vi på oss sekkene og begynte på dagens etappe. Starten var tung, de som så oss må ha tenkt at her er det to gamle karer på 90 år som har rømt fra et gamlehjem der vi stokket oss bortover. Beina bar klart preg av at vi hadde gått på asfalt dagen før, i tillegg var det pøsregn, så dette var ikke turens høydepunkt(får vi håpe – enda langt igjen).

Motet på topp, selv om det regner.

Vi konkluderte etter en stund med at vi overnatter ved Tingvatn. Trygve hadde funnet et overnattingssted på google der, men når han ringte for å snakke med utleieren kjente han ikke til noe av dette. Trygve fortalte at vi skulle gå Norge på langs, og da endret alt seg. Ja selvfølgelig måtte vi overnatte hos han, ikke noe problem! Vi kom oss til gården han bodde på og fikk beskjed om å bare gå inn da han var på jobb. Vi satt oss inn i det ene huset som ikke var låst på gården, og fikk skiftet.

Like etter at vi hadde fått på oss tørreklær og begynt å få varmen i oss igjen banket det på døren, inn døren kommer Jan Gunnar Tingvatn, det som må være en av Sørlandets hyggeligste personer. Nei han drev ikke med utleie, men han hadde jo et ledig soverom som vi kunne låne. Før vi fikk begynne på middagen ville han ta oss med på en liten omvisning. Han hadde arvet denne gården for ca 5 år siden, og siden jobbet med å pusse opp. Jan Gunnar fortalte at han og kona hadde drømt om et låve bryllup, så han hadde bygget den om til festlokale. Vi fikk full omvisning og ble mer og mer imponert for hver rom Jan Gunnar viste oss.

Vi hadde handlet inn mat på en butikk på veien, som vi delte med Jan Gunnar. Dagen som begynte så dårlig, ble til en fantastisk dag med nytt bekjentskap. 

Én tanke om “Dag 3 – Moi til Tingvatn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *