Dag 106 – Láhpoluoppal til Šuoššjávri

27. mars

Luftlinje til Nordkapp: 232 km

Dagens etappe var på gode 3 mil, og vi kunne stå opp til en ganske mild og grå morning. Det var kun et par minuser ute, og det var meldt enda mildere utover dagen. Vi hadde bestilt overnatting og middag på en Fjellstue, og så fort vi hadde fått innpå frokosten og pakket, var vi i gang igjen på løypen nordover. For å si det rett ut, så var dagens strekning nokså ensformig og kjedelig. Det var flatt, det var grått og det var scooterspor. Dagens mest spennende hendelse langs løypene var da vi måtte krysse bilveien to ganger, for da måtte ski av og pulk bæres over den snøfrie veien.

Veikryssing var dagens høydepunkt på etappen.

Da vi var bare 7-8 kilometer unna Fjellstuen, var det blitt så mildt at skiene klabbet irriterende mye. Farten gikk betydelig ned, men vi kjempet oss avgårde. Da vi omsider kom frem til Šuoššjávri Fjellstue, ble vi tatt i mot med åpne armer og ble vist rundt hvor vi skulle overnatte. Her var det lagt på sengetøy til oss med et håndkle på sengen, slik at vi kunne få oss en dusj. I speilet i dusjen kunne jeg se hvor stor fargeforskjell det er blitt etter solen når jeg sammenligner ansiktet mot halsen. Jeg er begynt å bli litt engstelig for hvor dumt det kommer til å se ut når vi fjerner skjegget om halvannen uke. Onde tunger vil nok ha det til at vi så like dum ut før, og at det dermed ikke spiller noen rolle.

Her forsvinner skifellene til Marius da det ble for mye klabb og babb.

Rene og pene etter dusjen kunne vi komme inn i spisestuen hvor vi fikk en solid servering med Finnebiff til middag, og is med blåbær og multer til dessert. Etter middag ble vi sittende langt utover kvelden å prate med det svært hyggelige vertskapet, og vi fikk hver vårt glass rødvin og dertil egnet snacks; tørket reinsdyrhjerte. Marius som litt fotballinteressert, var også såpass heldig at han fikk se at Norge fikk juling av Tyrkia. Vi avrundet kvelden ganske tidlig, og kunne glede oss over at meg og Marius sannsynligvis har kun 4 dager hver å trekke pulk, og så er turen over. Det vil si 8 dager totalt sett, om det skulle være noe tvil.

Vi gikk for tradisjonsmat fra området, og da ble det Finnebiff.

Én tanke om “Dag 106 – Láhpoluoppal til Šuoššjávri

  1. Hei Trygve og Marius, vil bare si vi er så stolte over de to villmennene dere er, såg på et av bildene dere sende at jammen er dere like, og flotte😀. Vi kommer til å savne denne delen av livene våre når dere er i mål. Dere har gjort dagene våre rikere ved å vise det flotte og gode landet vårt i nydelig vinterdrakt. Og alle de koselige beskrivelsene av dagenes opplevelser er bare så bra. Da må dere alle tre ha en flott tur videre til Nordkapp😀vi gleder oss til å se dere hjemme i Os om ikke lenge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *