Dag 95 – Hviledag Altevasshytta

16. mars

Luftlinje til Nordkapp: 385 km

I dag bydde endelig muligheten seg for å sove så lenge som jeg ønsket, og jeg utnyttet dette til å sove helt til klokken 8.30. Da jeg sto opp og gikk inn i stuen satt to morgenfugler og pratet løst med hver sin kaffekopp. Jeg fikk et stygt blikk og klar beskjed om at de hadde begge vært våken siden klokken 5.30 og 6 i dag. De hadde tydeligvis diskutert mye på de timene jeg sov, da hver gang jeg skulle si eller fortelle noe, så hadde de allerede diskutert det eller fortalt det. Etter litt rolig kaffedrikking begynte vi på frokosten, og ble sittende ved frokostbordet til nærmere 10.30. Etter frokosten var det bare å finne seg en god liggestilling i sofaen, hvor mer kaffe ble inntatt. 

Klesvask på gamlemåten funker faktisk det også!

Etter mye avslapping begynte vi å ta fatt på oppgavene vi måtte få unnagjort på hviledagen. Jeg fikk lappet sammen en ulltrøye som hadde raknet litt, og vasket det meste av klær, noe som var på høy tid. Trygve ble så inspirert at han satt i gang med klesvask han også, så nå kan vi lukte mindre vondt i noen dager. Da vi var ferdig med vaskingen begynte vår nye reisekamerat Geir å lage middag, som i dag var stekt ørret med potetmos og grønnsaker. Etter middagen ble det gelé og sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert. Resten av kvelden gikk med til å diskutere videre rutevalg.

Vår nye turkamerat og kokk Geir Lindberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *