Dag 73 – Sæterstad Gård til Stekvasselv Gård

22. januar

Luftlinje til Nordkapp: 761 km

Vi begynte dagen klokken 0600 med egg, bacon og kjepølser fra Sæterstad Gård. Etter frokosten fikk vi litt tid til avslapping før det var på tide å rydde seg ut av hytten. Vi tok farvel med vertskapet og satte snuten mot neste mål. Under frokosten hadde vi kommentert hvor bra været så ut til at det skulle bli, bare det lettet litt til, og at vinden de hadde meldt ikke kunne stemme. Den første kilometeren merket vi lite til vinden, men så fikk vi noen partier med kraftig vind, her var det bare å hive på seg hetten og bite tennene sammen og gå til en kom seg i le.

Her i “Miljøhuset” på Sæterstad Gård fikk vi overnatte og spise fantastisk mat, sponset av Skorpengjengen.

Etter ca 14 kilometer valgte vi å ta raskeste vei over Røssvatnet. Det var ingen spor å følge, så her måtte vi lage våre egne. Cirka halvveis over vannet var vi så heldig å treffe på en scooterløype, som var mye lettere å følge enn å vasse i løssnø. Frem til vi møtte på scooterløypen hadde vi merket lite til vinden, men det var nesten som om vi hadde utløst noe ved å gå på scooterløypen, for like etter at vi begynte å følge denne, blåste det kraftig opp. Vi krummet nakken og fortsatte over vannet på vei inn mot land. Da vi kom over på andre siden var det kun 10 kilometer langs vei til dagens mål; Stekvasselv Gård på ustrødd vei. 

Det var helt på grensen til bra vær da vi startet kryssingen av Røssvatnet.
Det blåste kraftig opp da vi valgte å gå fra selvtråkk til scooterløype.

Vel fremme på Stekvasselv Gård fikk vi dusjet, og vasket litt klær før middagen var klar. Middagen ble servert av ingen ringere enn Kari og Håkon Økland, som begge har gått på Os Gymnas! De fortalte om hvordan de hadde jobbet seg nordover etter endt skolegang, og overtatt gården her i 1986. Etter middagen fikk vi servert kaffe og eplekake med krem til dessert. Resten av kvelden gikk med til avslapping og tørking av klær, sånn at vi er klar for det vi tror blir en knallhard etappe i morgen til Gressvasshytta.

Til den lokale elgen, fikk vi servert kantarell, tyttebær, og masse gode grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *