Dag 71 – Susedalen til Hattfjelldal

20. januar

Luftlinje til Nordkapp: 806 km

Vi hadde vekkerklokkene på klokken 0600 for å begynne dagen tidlig, men der vi satt å drakk kaffe på morgenen innså vi at vi kun skulle 3 mil langs vei, og at det da ikke var noen grunn til å stresse. Vi har god erfaring med å gå langs vei og klarer å holde et ok tempo over tid. Vi spiste frokost og ryddet oss ut av hytten, og vi var på vei mot Hattfjelldal ca 0900. For å komme oss fra kårboligen til veien, måtte vi krysse en liten hengebro. 

Det røde huset bak til venstre er Kårvoigen vi overnattet i.

Da vi kom bort til veien var denne gruset, og ikke litt, men veldig godt gruset. Det gjorde det tungt å dra pulk, og skiene ble godt ripet opp. Jeg valgte å ta av meg skiene og gå på beina, for å ikke ødelegge skiene mer enn de allerede er. Etter ca 5 kilometer valgte vi å ta en sidevei som gikk parallelt med hovedveien nesten helt til Hattfjelldal, og denne skulle ikke være strødd, kun brøytet. Det var fantastisk å slippe unna alle de små steinene, og tempoet økte og vi begynte å tenke at dette ble lett match. Etter 6 kilometer langs veien stoppet plutselig brøytingen, men veien fortsatte. Hva skulle vi gjøre? Gå tilbake 6 kilometer og følge veien med grus, eller følge den ubrøytede veien videre? Vi valgte det siste. Heldigvis var ikke føret like gale som i går, her sank vi kun med ca 30 cm, men det var nok til å gjøre det tungt å lage spor og å trekke pulk. Tempoet sank drastisk og veien virket til å aldri ta slutt, vi begynte å bli usikker på om vi i det hele tatt ville komme frem i dag. 

Det var en stor nedtur å møte på en nystrødd vei.
Farten gikk fra 6 km/t til 2 km/t da vi gikk fra brøytet til ubrøytet vei.

Motivasjonen var på et av turens laveste punkt etter tunge dager i Børgefjell og med en dag som skulle være lett, som var så langt fra lett man kan komme. Det hjalp lite på motivasjonen at det hadde vært overskyet i hele dag, og at det nå ble et kraftig snøvær. Etter det som føltes ut som 100 kilometer traff vi endelig på brøytet vei og vi klarte å presse oss til å fortsette inn til Hattfjelldal. Vel fremme i Hattfjelldal fikk vi kontakt med fjellfolkets hus hvor Trygve fikk nye skisko og vi fikk leid et rom for natten. 

Det var noen modige sauer som var nysgjerrig på oss. Lite visste de at sultne predatorer som oss, kun så en anseelig mengde lammecarré.

Etter innsjekk gikk turen til butikken hvor det ble storhandlig, da vi ikke møter på butikker på ca 10 dager. Resten av kvelden ble det avslapping  på rommet, og prøve å gjøre kroppen klar for neste dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *