Dag 69 – Viermadalen til Børgefjell

18. januar

Luftlinje til Nordkapp: 841 km

Jeg våknet klokken 0700 svært uthvilt, og av at Trygve ikke hadde vekket meg, han lå nemlig godt nede i soveposen sin. Jeg fikk vekket Trygve og vi fyrte opp primusen i innerteltet for å få litt mer behagelig temperatur, før vi begynte på kaffi og frokosten. Ca klokken 0945 var teltet og pulken pakket og vi var å vei. 

For en rå start på dagen! Ikke bare sove lenge, men også strålende sol.

Pulken var blytung å trekke i dyp løssnø, til stadighet sank vi ned i løssnøen uten å få noe feste eller løft fra skiene. Tempoet var svært tregt og jegerne vi møtte i går sine spor gikk i sikksakk innimellom busker og kratt, i let etter ryper, så det var lite vits å følge deres spor. 

Alle som har vært i Børgefjell sier det er så vakkert, og det er helt riktig!
Et sikkert tegn på at det er tunge forhold, er hvis pulken ligger litt på skrå i snøen.

Været i dag var sol, blå himmel og vindstille, sånn som vi liker det, men ikke som Yr melder det. Yr hadde meldt 15 sekundmeter vind og overskyet, dette merket vi lite til. Da vi endelig kom ut av Virmadalen fikk vi hardere føre, og tempoet vårt økte betraktelig. Da vi kom frem til noen hytter i enden av “Store Kjukkelvatnet” bestemte vi oss for å sette opp telt for kvelden. Etter våre anslag var det ca 20 minus her, så det var godt å komme seg inn i teltet for å få i seg en varm middag og komme seg i soveposen. Resten av kvelden gikk til avslapping og spising av chips og sjokolade, men med primusen i innerteltet for å få en behagelig temperatur.

Vi oppdaget 5 tamrein som samene hadde glemt igjen når de flyttet resten av flokken til vinterbeitene ved sjøen.
Det var en tung men fin dag i fjellet. En kvil på skistavene er standard prosedyre.
En verdig avslutning på dagen i Børgefjell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *