Dag 0 – Avreise fra Os

Dagen er fredag 11. desember, og vi skal dra fra Os. Planen er at vår gode venn Martin skal kjøre oss til Lindesnes, med en overnatting i Stavanger. Fra Stavanger skal vi kjøre direkte til Ljosland fjellstove, hvor vi har avtalt at det meste av skiutstyret og mat skal oppbevares.

Maten vi skal spise er enten selvtørket og pakket eller fra Firepot. Sjokolade har vi laget selv med ingredienser fra Økosjokolade.

Hjemme i Os er pulken ferdigpakket, og det aller meste er på stell. Det eneste som er usikkert er føreforholdene i fjellet. Høsten og vinteren har vært våt og mild, og snøen har nylig begynt å legge seg. For ordens skyld ringer vi to erfarne fjellfolk i området som har noen rapporter å gi oss. De er ikke spesielt lovende! Så nært som ingen vann har trygg is, og det meste av elver er åpne. Vi får et tips i ganske klartekst om at pulk akkurat nå, ikke er det smarteste vi kan finne på. Etter mye om og men, bestemmer vi oss for å droppe pulk, og pakke alt nødvendig i sekkene våre istedet. Mye luksus forsvinner! 

Pulken ferdigpakket og klar for eventyr, trodde vi…

En siste lille utfordring vi får like før avreise, er den grusomme DNT hyttenøkkelen ikke er å finne noen sted. Etter en time med saumfaring av huset og sekker, bestemmer vi oss for å stikke innom DNT i Stavanger på veien å kjøpe en ny.

Stavangerkameratene hos Hilde.

Vel fremme i Stavanger blir vi godt tatt i mot av vår venninne Hilde som har åpnet opp leiligheten sin for oss med god mat og en god natt søvn. Men hun uttrykker tydelig hvor sløve vi er som har klart å rote vekk hyttenøkkelen allerede før avreise, noe ingen er uenige i.

Én tanke om “Dag 0 – Avreise fra Os

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *