Dag 1 – Lindesnes fyr til Spangereid

12. desember

Dagen begynner med en god frokost hos Hilde, før turen går innom DNT Stavanger hvor vi får kjøpt ny nøkkel. Veien videre går til Ljosland fjellstove hvor vi blir tatt godt i mot av bestyreren av fjellstuen. Vi får lagt fra oss alt av vinterutstyr der, og tar kun lette klær og sko med oss videre til Lindesnes. 

Stolt eier av DNT hyttenøkkel.

Vi ser på værvarselet at det er meldt skikkelig mye regn frem til vi skal tilbake til Ljos. Før vi forlater fjellstuen blir vi enig om at vi prøver å ordne oss overnatting inne fra Lindesnes til Ljosland og at vi dermed ikke trenger å ta med telt eller primus. Når Trygve løfter primusen ut av sekken hører vi en klirrende lyd, kan det være? Jo der ligger Trygves DNT nøkkel! Vi får oss en god latter og setter oss i bilen på vei til Lindesnes. 

Fremme på Lindesnes i skumringen tar vi de obligatoriske bildene og sender Martin av gårde i bilen til Havhotellet Lindesnes hvor kvelden skal tilbringes. Jeg og Trygve rusler stille inn i mørket. Selv om det ikke har gått helt opp for noen av oss, har turen begynt. Vi tar de ca 12 kilometerne unna på i underkant av 2 timer og blir møtt av Martin som har ordnet kalde øl og varm mat.

Grunet forsinkelsen som hyttenøkkelen påførte oss, rakk vi ikke frem til fyret tidsnok til dagslys.
Nordkapplatået neste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *