Dag 57 – 27.7.24

Kvelia – Devika: 38 km ( totalt 1222 km )

Skrevet av Marius

Vi våknet kl 0645 av vekkerklokken, og kimingen fra vekkerklokken ble fort byttet ut med lyden av plaskende regn. Værmeldingen var dyster, regn og mye regn hele dagen, men dette er en transportetappe så her er det bare å komme seg gjennom. Vi hadde handlet frokost på butikken på Kvelia dagen før så vi flottet oss med både brød og pålegg. Etter en god frokost begynte vi å pakke sammen, og var av gårde kl 0830. Vi trykket øreproppene godt inn i ørene, tok på oss hetten og trykket på play, Bengt valgte Harry Potter, jeg Amerikansk karmageddon av Thomas Seltzer. 

Etter noen timer prøvde jeg å bytte underholdning, men telefonen ville ikke reagere på de våte fingrene, så da ble det 8 timer med Amerikansk karmageddon på meg.

Det skjedde lite i det pøsende regnet, men etter 10 kilometer sto det plutselig en bil midt i veien med 2 litt for entusiastiske menn utenfor med kikkert. Vi gikk mot de og begynte å snakke med de, de var Ornitolog(fugletitter) og var på tur der de hadde sett en fugl som sist var sett i Norge i 1976. Vi merket tydelig at vi forstyrret de og bestemte oss for å rusle videre. Etter 15 kilometer kom vi til Tunnsjø senter (Tunnsjø senter er ikke et senter, det er 4 hus og et forlatt lagerbygg) her fikk vi stå i ly under et tak ved lagerbygget og byttet sokker før vi ruslet videre. De neste 23 kilometerne ble det ikke utvekslet så mange ord og det skjedde heller ikke så mye. Bengt hadde via Airbnb funnet en hytte ca 15 kilometer fra Røyrvik som vi fikk leie og ca 800 meter før vi var fremme møtte vi Karl som eier hytten, vi snakker kort med han i regnskuren, og fikk bekreftet det viktigste, det er vaskemaskin og den var bare å bruke. Vi ble også tilbud å låne hytten en natt til om vi ville det, og kunne forsyne oss av det vi fant i skapene, så vi må bare si tusen takke igjen for skikkelig god hjelp og gjestfrihet. Om noen er i Røyrvik-område og trenger overnatting så anbefaler vi å sjekke ut hytten til Karl i Devika. Dyvåte og vel fremme på hytten var det bare å få av seg alt av våte klær i gangen før vi begynte å henge opp ting til tørk, dusjet og begynte på klesvasken. Etter noen korte powernapper var det tid for middag, jeg gikk for indisk tikka masala fra Arna (Toro) og Bengt for italiensk bolognese også fra Arna. Etter middagen ble det noen episoder med team Bachstad i Japan før sengen kalte. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *