Dag 43 – 13.7.24

Røros – sted i skauen(Nersjøen): 35 km

Skrevet av Bengt

En våknet uthvilt og en irritert på nattens gale fugler. Men frokost måtte til, og det ble egg, pannekaker, kaffe og alt annet som følger med. Deretter var det rett på rommet og komme seg avgårde.

Kl 9 var alt betalt og vi satte avsted opp byggefeltet i Røros mot grusveien som skulle ta oss til Glåmos. Det var ca 14 km som gikk ganske så lett i det nydelige sommerværet. Deretter fulgte vi veien et lite stykke før den svingte av inn på en liten traktorvei et par km. Deretter et par km til på vei før vi kom opp på en grusvei som skulle ta oss 10 km opp i fjellet, det var bare et problem. Hvor er broen som skulle være her? Vi diskuterte om vi bare skulle vade over, men kom frem til at vi går litt langs den andre veien og ser om det dukker opp en bro, og jaggu, der var den. Litt lenger fremme fikk vi dagens naturopplevelse. Et stort reinsdyr kom plutselig løpende ut på grusveien, vi stoppet opp og stod helt stille. Den begynte å «jogge» mot oss, før det så ut som den økte farten. Begge stod helt stille og lurte på hva vi skulle gjøre? Ca 15 meter før den hadde løpt oss rett ned svingte den av inn i skogen og forsvant bak oss. Skikkelig artig opplevelse, men vi hadde nok hatt lite å stille opp med om den ville løpe oss ned.

På toppen av grusveien gikk det endelig over til natur igjen, natur helt uten sti. Vi måtte finne vår egen vei opp fjellet og valget var å gå opp til en gammel nedrast og oversvømt gruve mellom noen fjelltopper, før vi svingte nedover fjellet. Vel nede fra fjellet ble det en liten vading nå også, men med fint vær og relativt varmt vann var det nesten bare koselig. Vi bestemte oss så for å sette opp telt like i nærheten, det ble en vask i elven for å få vekk solkremen og deretter middag før vi trakk inn i telte for ly for solen og alle insektene som har fulgt etter oss i dag. Nå ligger vi i teltet og koker med solen steikende på og null vind, så det blir trolig ikke en like kald natt som på Finse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *