Dag 91 -30.8.24

Gappohytta – Kilpisjarvi: 31 km

Vet ikke om jeg skal si at vi våknet i dag tidlig, i natt eller om vi har vært våkne siden i går. Booking kaoset fra kvelden før gjorde at vi måtte dele rom med to finner, og den ene av de har trolig drømt at han var en motorsag, vaskemaskin eller motorbåt. Makan til snorking har jeg sjeldent opplevd, det gikk i et banka kjør gjennom hele natten, og det var noen ganske mørke tanker på hvordan jeg kunne stilne snorkingen hans. Men vi kom oss gjennom natten og rundt 06.30 var det bare å komme seg opp. Etter litt fikk vi kokt vann, drukket kaffe, spilt kort og spist frokost før vi ryddet og pakket oss raskt ut. Ute på terrassen stod finnene å røykte sigarillos da vi gikk. 

Det regnet og blåste litt i det vi begynte å gå, men terrenget var lettgått og det minnet for det meste om Padjelanta og utenom noen kraftige vindkast skjedde det lite før vi kom til Treriksrøysa. Her ble det en runde rundt slik at vi hadde vært i Norge, Sverige og Finland i løpet av 30 sekunder. Turen fortsatte så inn i Finland og etter ca 11 km kom vi til grensestasjonen, her valgte vi mest effektive rute og fulgte europaveien mot Kilpisjarvi. Vel fremme på Kilpisjarvi stakk jeg å kjøpte cola til oss og Marius sjekket inn på hotellet. Her ble det en nødvendig dusj før vi tok en rask runde på matplanlegging og satte kurs mot restauranten vedsiden av matbutikken. Her ble det stor burger med ekstra fries, cola og øl på oss. Endelig noe annet enn Real. 

Handleturen på butikken tok litt tid da vi måtte finne alt vi skulle ha, og vi endte selvsagt opp med mer enn vi trolig trenger, men etter å ha kjent på sulten siste uken så er det nok like greit at vi har litt ekstra. Kvelden har gått med på å trykke på tlf, ompakking og avslapping. Ellers kan jeg informere om at Marius har fått Finland av Monty Pyton på hjernen og det er verre en Mummisangen…

2 kommentarer til «Dag 91 -30.8.24»

  1. Fantastisk å følge dere i bloggen og på kartet. Stolt av å kjenne to slike bautaer. God tur videre, dere har aldri vært nærmere målet!

  2. Like imponert hver gang jeg er innom og leser meg opp på eventyrene deres.
    Ikke langt igjen nå, men har begynt å lure på noe angående siste strekket…. Over til Magerøya, svømmer dere? Eller blir det til å gå gjennom tunnelen?

    God tur videre gutter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *