Dag 74 – 13.8.24

Tjoarvihytta – Sulitjelma: 20 km
Skrevet av Bengt

I dag tidlig våknet begge to av seg selv før vekkerklokken ringte. Vi hadde veldig god tid, for vi skulle bare gå en kort etappe på 20 km på vei og grusvei nedover. Siden vi hadde god tid så brukte vi god tid, så det tok nærmere 3 timer å unnagjøre de normale rutinene der høydepunktet var å drikke kaffe av kopper på størrelse med de du finner i et dukkehus.

Veien gikk relativt raskt unna og det mest spennende som skjedde var at vi møtte igjen to damer som vi hadde truffet på Argarladhytta, de hadde kjørt rundt og stoppet for en prat. Vel nede og nesten inne i Sulitjelma så begynte Professor Prestvold, æresdoktor i gruvehistorie, å fortelle om alt han viste om gruvebyen Sulitjelma og historien bak gruveopprøret som skjedde her i 1907, her har jeg mye å lære.

Rundt kl 13.00 kom vi frem til dagens viktigste mål, Coop Prix. Inne på butikken begynte hamstringen. Egg, bacon, sjokolademelk, øl, snop og taco! Etter handlingen hentet vi ut pakker og heldigvis var alle pakkene kommet frem. Skoene mine, maten og de svenske kronorna som vi snart trenger!

Etterpå gikk vi bort til leiligheten vi leier disse dagene vi skal være her. Vi fikk så vasket klær, spist en god lunsj med egg og bacon og tatt en veldig nødvendig dusj. Resten av kvelden har gått med til å slappe av, spise taco og sett en film!

2 kommentarer til «Dag 74 – 13.8.24»

  1. Hei, så kjekt å se at dere har nådd butikken på Sulitjelma og at også dere gikk bananas der. Bakken opp er et mesterstykke og nå kan dere dra nytte av de herlige hyttene til Sulitjelma og Omegn Turistforening og deretter lettgåtte Padjelanta før butikken på Ritsem. Stå på gutter. Minne for livet !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *