Øyan – Ferslia: 31 km
skrevet av Marius
Jeg våknet som vanlig etter en god nattssøvn og mange snapper på telefonen fra Bengt, det viste seg at jeg hadde snorket i natt og Bengt hadde brukt hele natten på å filme seansen. Etter noen kopper kaffe og litt havregryn vasket vi oss ut av flyplassen og kom oss av gårde. Da vi ruslet forbi kjøkkenet til hovedhuset stakk utleier ut hodet og vi fikk vekslet noen høflighetsfraser før vi ruslet videre. Dagens første mål var Coop prix i Meråker, her skulle vi bunkre opp for noen dager i telt og hytter uten mat. Det fascinerende var at det var ca 8 kilometer å gå til coopen, det tar oss ca 1,5 time å gå i relativt ok tempo, i bil tar dette strekket ca 8 minutter…. Noe vi ikke tenker på i hverdagen, men bruker myyye tid på å reflektere over på turen.


Vel fremme på coopen fikk vi tak i alt vi hadde notert ned på handlelisten, samt to sjokomelk og to wienerbrød som vi trøkket i oss på vei gjennom kassen. Med sekkene nå pakket med enda mer enn tidligere kunne vi merke vektøkningen coopen hadde påført sekkene. Ute var det et vær som fristet lite å gå de siste 2 milene opp til DNT hytten Ferslia, tett regn som tenderte mot tett yr. Vi hev på oss sekkene da å sitte på Coop Meråker ikke ville bringe oss nærmere Ferslia. Vi fulgte veien oppover og tempoet var høyt og kilometerne gikk unna på tross av oppoverbakke og mer vekt i sekkene. Da vi passerte merke for 20 kilometer på dagens etappe tok vi en kort snickerspause, her ble vi forbiløpt av en som var ute på joggetur. Han snudde og kom tilbake og lurte på hva vi drev med, vi fortalte og spurte hva han drev med, han trente til maraton senere i år, imponert over hva vi drev med løp han videre. Etter et par kilometer stoppet han oss i veien og inviterte oss inn på lunsj, vi takket høflig nei, men ble pratende litt med han. Plutselig hoppet en liten hund ut av hytten hans full av ADHD, hoppet og spratt da kom det fra maraton løperen, «Ulv!Ulv!» Vi kikket rundt oss men såg ingen, «nei, nei, nei altså hunden heter Ulv…. Ja sånn er det når fireåringen får bestemme», vi lo og ruslet videre mot Ferslia.



Vel fremme på Ferslia(selvbetjent dnt hytte) rigget vi oss til, hentet vann og begynte å inspisere matlageret på hytten. I matlageret fant vi tacokjøtt og pizzadeig, så da ble det tacopizza til middag i dag, men uten ost. Vi ble god og mett og kan anbefale denne til andre i nød. Resten av kvelden gikk til kortspilling (Nei, Bengt er ikke blitt en bedre taper).
