Dag 110 – Tørkedag i Skaidi

31. mars

Luftlinje til Nordkapp: 95 km

Vi hadde bestemt oss kvelden før at vi skulle ta en tørkedag/hviledag. Fra Kautokeino hadde vi beregnet 10 dager med ski før vi skulle ankomme Nordkapp, men nå lå vi an til å være fremme etter 8 dager. I dag var det en vindfull og mild dag her i Skaidi, og nedbøren kom ned som først snø, så sludd, deretter litt regn. Det passet da veldig bra å få tørket telt, sovepose, sko og annet utstyr, kombinert med å lage en plan for videre fremdrift, samt en retrett plan fra Nordkapplatået. 

Etter en kraftfull frokost med egg og bacon, og to kjeler med kokekaffe, begynte vi å nøste opp i trådene for hjemkomsten vår. Dette var ikke helt enkelt da det er vanligvis er kolonnekjøring med faste kjøretider siste stykke ut til platået, og oppå dette er det også påskehelg. Etter et par timer med investigering, landet vi på et opplegg med minibuss til Alta, og flybilletter fra Alta til Bergen. 

Det tikket plutselig inn et bidrag på vipps fra min onkel Tor og kjæresten Hilde, slik at vår BMI kunne opprettholdes til en viss grad inn mot mål. Tusen takk!

Hytten vi hadde for natten var dessverre ikke ledig videre, og vi måtte flytte oss bort på motellet like ved. Vi fikk ryddet og vasket oss ut av hytten, og kunne pakke ned både tørt utstyr og rene klær. Før vi sjekket inn på motellet, tok vi oss et pitstop på kafeen og spiste et nytt måltid. Deretter var det inn på et motellrom som så tilsynelatende fint ut, men litt etter litt fant vi ut at teltet vårt var både i bedre stand og renere. Det var i det minste god plass her, og vi fikk pakket pulker og sekker så klar som mulig for morgendagen. Det ble en siste tur på kafeen for et nytt måltid, før vi kunne avslutte kvelden med å smøre frokost og lunsj for de neste dagene.

Da er vi begynt tilvenningen til det normale liv igjen, og det gjøres ved å sitte tett sammen å trykke på hver vår “smarttelefon”.

Én tanke om “Dag 110 – Tørkedag i Skaidi

  1. Hei Marius og Trygve
    Dåkken kjenner nok sikkert ikkje meg, men leste i lokalavisen om denna turen.
    2 stk. fra Vestlandet skal på ski til Nordkapp 😂😂. Sveipet innom hjemmesiden, og siden da ja da har eg vært hekta….. Fantasisk med denna spot gps’en, og gode rapporter. Meget bra jobba. Har sjekket kvar dag at retningen e bra. 😁. Er jo ein liten kartnerd sjøl…Lurer litt på om dåkken kun går med gps, eller om det er kart og kompass ?. Er meget imponert at dåkk i morgon stempler inn på Nordkapp 💪. Blir nesten litt tomt her nå… tenk julaften, nyttårsaften og påskeaften på tur. Eg og de eg har delt lenken med sier berre Gratulerer. 🎂🍻.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *