Dag 101 – Kivijärvi til Bielloaivi

22. mars

Luftlinje til Nordkapp: 313 km

I går slet jeg med å få sove grunnet vinden som pisket utenfor, så jeg var ganske fornøyd med teltplassen i natt da den var trygt omringet av trær. Vinden ble ikke et problem da det var mer eller mindre vindstille og stjerneklart, men vi fikk en uventet kulde. Det ble så kaldt at soveposen som skal tåle 20 minus ble iskald og selv Trygve måtte ty til jervenduk over soveposen for å holde varmen, og jeg gikk for en boblejakke. Problemet når det blir kaldt er at fjeset og da spesielt nesen blir iskald, og en våkner flere ganger i løpet av natten av kald nese som skriker etter varme. 

I dag våknet vi klokken 0530, og fikk begynt dagen med den obligatoriske kaffekoppen og fyrt opp primusen inne i teltet for å få litt varme og kokt vann til dagens frokost som var bananhavregrøt fra Firepot. I går prøvde vi en frokost vi kjøpte i Sverige som baserte seg på ris, noe som ikke fungerte for noen av oss, da vi følte oss tom for energi før vi hadde begynt å gå. Etter frokosten begynte vi å kle på oss, og da det var tid for å ta på seg skiskoene fikk vi oss en skikkelig overraskelse. Skiskoene hadde i løpet av natten blitt forvandlet til slalåmsko, da de hadde blitt pinnestiv av frosten i natt. Det var helt forferdelig både å ta de på, og å ha de på. Vi fikk pakket ned teltet og satte av sted langs skuterleden med slalåmskoene våre. Etter ca 20-30 minutters hurtig gange begynte skoene å mykne litt mer opp og vi kunne stoppe for å knyte de litt bedre til rundt foten. 

Her var det så flott at man skulle tro vi var i Norge.

I dag var planen å følge skuterleden så langt som mulig østover. Vi fryktet at skuterleden og skutersporene skulle stoppe etter bare noen kilometer, men sporene bare fortsatte og fortsatte. Været som i dag skulle være overskyet ble til knall blå himmel, vindstille og det som føltes ut som 25 grader pluss. Det ble så varmt at vi begge valgte å kaste jakken og bare gå i ull, og selv i kun ull rant svetten som bare det i det fine været. Heldigvis var terrenget her slakt og fint, og ba på svært få utfordringer. Etter ca 20 kilometer valgte vi å ta en rask lunsj stopp og nyte solen, før vi durte på videre. 

Påsken kom tidlig til Finland i år, og solfaktor 50 måtte dras frem.
Til lunsj ble det et varmt måltid på den vindstille Sletten vi befant oss på.

Hittil har vi sett lite til folk på vår ferd gjennom Sverige og Finland, men i dag møtte vi på flere folk som suste forbi oss på skuter og hilste på oss ved å løfte hånden høyt i været. Etter ca 35 kilometer sa vi oss fornøyd for i dag og valgte å slå opp teltet 20 meter fra skuterleden mellom noen trær. Det er meldt godt med vind i morgen, så vi håper at trærne skal gi oss god ly sånn at vi får oss en god natts søvn. I alle samtalene vi har hatt sammen i dag har vi snakket om hviledagen vi snart skal ha på Thon Hotel Kautokeino, noe som tyder på at vi er godt slitne, selv om det ikke er så lenge siden sist hviledag. 

Det var 10-12 skutere som nylig hadde kjørt spor til oss da vi nærmet oss teltplassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *