Dag 41 – Sjodalen til Heidal

21. januar

I dag var planen å være i gang kl 0800, da dagens etappe var på hele 28 kilometer og vi ønsket å ta den unna i dagslys. Vekkerklokken ringte 0630, vi fikk i oss hver vår kopp kaffe, kastet på oss klærne og vasket ut av hytten. Frokosten ble inntatt stående i servicebygget på campingplassen. Vi var i gang på dagens etappe ca kl 0830. Det har snødd ca 20 cm siden i går, så vi bestemte oss allerede før vi forlot hytten at vi skulle følge veien ned til Heidal. Da vi kom til veien hadde brøytebilen akkurat kjørt forbi, slik at vi fikk nypreparert vei å gå på. Det gikk fort, og kilometerene suste forbi.

Da takket vi for oss hos Sjodalen hyttetun, og loffet avgårde i nysnøen

Jeg har de siste dagene slitt med noen smerter under beina, som kommer etter noen timer, og gjør at jeg må stoppe med utjevne mellomrom for å løfte på beina for å lette på smertene. I går kveld fikk jeg en legekonsultasjon av vår egen ekspedisjonslege Åshild Berentzen. Under konsultasjonen fikk jeg beskjed om å ta en cocktail av Paracet og Ibux i noen dager, for å se om det kunne hjelpe på smertene. Cocktailen gjorde utslag allerede første dag, da smertene var betydelig mildere i dag enn tidligere. Når vi kommer til Otta får jeg nye skisko, da de jeg har er mer eller mindre gått i oppløsning. Jeg håper også de nye skiskoene skal kunne hjelpe på smertene, da de nye skiskoene er en del høyere, og dermed kan strammes bedre på foten.

Vi fikk en ny sjanse til å dra innom Jotunheimen igjen, men dro rett til Heidal som planlagt.

Dagens etappe var av de kjedelige langs vei, men fordelen er at vi går forbi butikker. Etter ca 15 kilometer var det en butikk vi hadde sett oss ut som et passelig lunsjsted. Da vi kommer frem til butikken viser det seg at denne er sesongstengt, men vi møter eieren utenfor som er rask på å by oss på en kopp kaffe og tilbyr oss å åpne butikken for oss. Vi takker ja til en varm kopp kaffe og får komme inn i butikken, som er HELT tom for varer. Vi får høre litt om området her og en klar melding om å komme tilbake til sommeren. Vi takker for kaffen og spenner på oss skiene og går videre. Herfra er det nesten bare nedoverbakker og før vi vet ordet av det er vi kun noen kilometer fra dagens mål Heidal. Ca 5 kilometer fra Heidal ser vi et skilt til Heidal hjemmebakeri, vi er begge ganske svake for bakeri og blir enig om å svinge innom. Inne på bakeriet møter sjefsbakeren som står bak en disk og vi får tydelig presentert de to produktene hun selger, vi kjøper begge (rømmekake og potetkake) og setter utfor mot Heidal, som vi er i før vi vet ordet av det. Vi drar bort dit hvor Trygve hadde fått beskjed om at vi skulle møte opp for å leie hytte og ser på klokken 13.54 oi! I dag hadde det virkelig gått unna. Vi henter nøkkelen til den bestilte hytten, skifter til tørre klær og går til kafeen for å få oss litt pyttipanne. Etter at måltidet var fortært tok vi turen innom kiwi for å handle litt godsaker og frokost før vi gikk tilbake til hytten for avslapping. Resten av kvelden gikk med til å se på serie og å se på nyheter.

Ferske potetkaker og rømmekake rett fra bakeriet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *